Hjem » Uncategorized » Mye bagasje å dra på

Mye bagasje å dra på

koffert.jpg 2

Bagasje er ikke bare en koffert, bag eller sekk du drar etter deg på tur. Det er også alt det du drar med deg fra fødselen av . Livets koffert som jeg kaller den. Klær, toalettsaker og annet utstyr du har med deg når du er ute og reiser på lengre turer er i din livs bagasje gjort om til hvordan du er oppdratt fra barnsben av, venners og miljøets påvirkning, samt hvordan dette og en hel del annet har formet dine holdninger og hvordan du er og utrykker deg overfor andre . Og hvordan du behandler deg selv, glem ikke det. Når du blir gammel eller godt voksen om du vil, så har denne kofferten blitt fylt med reisegods fra fødsel og til slutt grav. Hva du har med deg, og hvordan du transporterer bagasjen , varierer med reisemåte og bagasjens vekt.
Flyselskapene har grenser for hvor mye bagasje du kan ha med deg og i tillegg har de satt klare grenser og lover for hva du kan ha i bagasjen din. Tenk om livets bagasjekoffert hadde vært sånn. Tenk om du kunne levere kofferten på et hittegodskontor og la den stå der til du hadde lyst til å hente den ut igjen. Tenk om det var lover som fortalte deg at vonde minner, holdninger du har blitt prentet inn fra du var liten som er med på å gjøre veien framover humpete, selvtilliten og selvfølelsen som er alt for liten eller alt for stor, ja tenk om alt dette måtte fjernes før du gikk videre. Det hadde vært særdeles deilig til tider. Men slik er det ikke. Vi har ikke annet valg enn å dra rundt på vår egen bagasje. Alle har vi kofferter som er fylt med mye rart og alt dette er med på å forme oss som mennesker. En annen ting som alle har med seg i sin koffert er et hefte fylt med mønster. Ikke strikke eller hekle mønster, men mønster oppskrifter på hvordan du og hvorfor du vanligvis gjør som du gjør eller sier som du sier i den enkelte situasjon. Om du nå , når du leser dette, tenker at du ikke har noen mønster, ja så må jeg dessverre skuffe deg og si at nettopp det er et av dine mønster. Det er denne mønsterboka som gjør det så vanskelig noen ganger her I livet.
Jeg føler til tider at det ikke er en eneste strikkeoppskrift i boka jeg  klarer å få til. Jeg trøster meg med at trening gjør mester, og ingen har ennå dødd av å tryne og få skrubbsår.
Jeg fikk min lille koffert som nyfødt og med årene har den vokst til en tung Amerika koffert. Det positive er at i alle hulrom fyller jeg opp med minner og gode historier som forteller meg at jeg våger å leve mitt liv. Det i seg selv er et fint mønster, og du verden så mange fine klistremerker en stor koffert får plass til – det er ikke hvordan du har det , men hvordan du tar det som er viktig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s